torstai 19. syyskuuta 2013

Suvikõrvits lilled

Pitkästä aikaa tulisi jakoon keksimääni respetiä. Tein toissapäivänä kesäkurpitsan kukista itselleni illallista, joka onnistui yllättävän hyvin. Tykkään testailla kaikkea uutta ja jänskää keittiössä, ja näistä kukista kuulinkin paljon juttua kesällä. Kun sitten NOPin syysmarkkinoilla vastaani osui supersöpöjä mini-kesäkurpitsoja kukkineen, päätin niistä loihtia jotakin.


Monia ruokaohjeita selailtuani päätin tehdä taikinan, johon dippaisin kukat, ja paistaisin ne sitten paistinpannulla. Kukkien sisään laitoin vielä anjovis- ja mozzarellaviipaleen, ja kylkijäiseksi tein vielä kaapin jämistä salaattia. Oli todella hauskaa tehdä jotakin näin poikkeavaa tavallisesta kotiruoasta, eikä siihen edes paljon vaivaa tarvittu.  


Paistetut kesäkurpitsan kukat

Tarvitset (yhdelle):
4 pientä kesäkurpitsan kukkaa
1/2 dl valkoviiniä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 kananmunan
4 anjovisfileetä
4 mozzarellaviipaletta
Mustapippuria maustamiseen

1.Riko kananmunan koostumus kulhossa.
2.Sekoita vehnäjauhot ja viinit tasaiseksi massaksi toisessa kulhossa, lisää joukkoon kananmuna.
3.Tarkista, ettei kesäkurpitsan kukkien sisällä ole hyönteisiä, tai muutakaan epätoivottua ylimääräistä. Älä käytä vettä kukkien puhdistamiseen, muuten niiden paistaminen ei onnistu.
4.Avaa kukat varovasti, aseta anjovis ja mozzarella niiden sisälle.
5.Dippaa kukat taikinaseokseen, ja paista pannulla muutama minuutti. Mausta mustapippurilla.

Kylkijäiseksi sopi todella hyvin tuo tekemäni salaatti, mutta kaipa näiden kanssa voi tarjoilla ihan mitä itse haluaa.

Head isu!!



Nyt soi: Mumford & Sons - Hopeless Wanderer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti